Hoppa till sidans innehåll

Seniorträning


 

  Seniorträning

För seniorer med tävlingslicens och god erfarenhet av MTB. I svart grupp hittar du dessutom våra mest erfarna tonåringar som har ett rejält klipp i steget.

Allmänt

I CK Master har vi på seniornivå fokus på tävling och våra träningspass speglar det. Vi har duktiga cyklister både på landsväg, mountainbike och cykelcross.

Vinterträning

Under vintrarna kör vi testcykel i Partille och Kviberg varje vecka. Till detta kommer ett distanspass på helgen.

Vår, sommar och höst

Under säsongen har vi flera pass under veckorna, på tisdagarna kör vi landväg under tävlingslika former. Det brukar bli ganska korta och mycket intensiva pass. Totala tiden brukar stanna runt 1,5-2h. Vi brukar hålla till på en kortare varvbana där det är lätt att återsamlas så vi inte tappar bort någon.

På torsdagar kör vi MTB samtidigt som ungdomarna. Vi blandar hårdkörning med lättare teknikövningar beroende på vilka som deltar. Även de lördagar då det inte är tävlingar kör vi MTB.

Till hösten kör vi crossträningar tillsammans med övriga cross-åkare från andra göteborgsklubbar. Fokus ligger utöver teknik på hårda intervaller och tävlingssimulering.

Under hela säsongen deltar vi i mängder av tävlingar i alla diciplinerna, det är aldrig problem att hitta resesällskap till tävlingarna. Pga alla tävlingar är det svårt att planera helgträningar men generellt kan väl sägas att vi på våren kör distans med fartintervaller och att de som inte tävlar kör något liknande här hemma under hela säsongen.

Träffpunkter

Landsvägspass träffas vi vid Tempobutiken nedanför Skatås. Där finns lite parkeringar bakom minigolfen som är gratis om man kommer med bil. Annars finns ju hela Skatåsparkeringen, och parkeringen vid gamla tv-huset.

Mtb-passen startar vi vid våran klubbstuga vid den övre gräsplanen i Skatås. För mer detaljerade beskrivningar om samlingspunkerna se kartorna under menyn "träning".

Licens

Vi ser som önskvärt att alla som med regelbundenhet deltager i träningen också tecknar licens. Licens är dels ett villkor för att tävla men också en  försäkring till och från träning samt under själva träningen. Försäkringen innehåller en olycksfalls-, invaliditets och ansvarsförsäkring. För försäkringsvillkor se länk.

Intresserad?

Är du intresserad av att vara med och köra med oss? Roligt! Ju fler vi blir som kör tillsammans desto roligare har vi. Du får enklast kontakt med aktuella ledare via vår facebookgrupp.

Uppdaterad: 16 MAR 2018 13:50 Skribent: Carolin Forslind
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
CK Master - Cykel
Skatås
41655 Göteborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Vi tackar våra sponsorer!

 

Knowit

 

Länsförsäkringar 

 Serneke

 

Nordic Wellness

  

Rideaway 

 

 

 

Idrottens Bingo